Creative Year

2015-05-21
09:30:00

DIY: Från gamla kläder till nya, Del 5

Halloj igen! Idag tänkte jag skriva lite om en tröja jag gjorde häromdagen. Det finns många olika vägar att gå till hands för att skapa denna, men idag tänkte jag som sagt visa er hur jag gjorde min. Let´s start.
 
Färdig T-shirt:
 


Vad du kommer att behöva:
Tygsax
Penna
Kartong
Tröja/T-shirt
 
 
Jag har valt en vanlig, enfärgad, rosa långärmad tröja. Det första du ska göra är att sträcka ut den och sedan sätta den på en kartongbit så att den sitter hårt åtspänt.
 
Det andra jag gjorde var att klippa bord sömmen som sitter på nederkanten av din tröja. 
 
Sedan klippte jag bara ungefär 15 cm långa remsor på nederkanten av mitt strax förvandlade plagg. Det gör inget om du klipper lite slarvigt, det kommer knappt synas efter nästa steg.
 
Efter det drog jag bara till och stretchade ut de circa 1 cm tjocka remsorna för att de skulle "rulla sig innåt".
 

Sedan upprepade jag processen på baksidan. Du kan antingen lämna det så här eller fortsätta med ärmarna som jag.
 
Jag provade tröjan och ritade ut ett sträck (det prickiga på bilden) hur långt jag ville att mina ärmar skulle gå. Dessa mått använde jag mig av, men alla tröjor har ju inte samma storlek, så ta det som passar dig.
 

Jag gjorde detta på två olika sett. 1) Börja i mitten och klipp små remsor ut mot kanterna. Lägg sedan upp remsorna över tröjan som du kan se på bilden över.
 

En ärm klar!

2) Klipp upp på sidorna av ärmen och börja på bakre delen. Vik sedan in dessa remsor under kartongen, vik ner övre delen och klipp där.
 
 
Nu är den klar! Detta var bara ett lite enklare och stilrenare sätt att göra vår DIY: Från gamla kläder till nya, Del 2, men här fixade vi även ärmarna.
 
Jag hoppas att ni tyckte detta var ett roligt projekt och lycka till om du försöker dig på det själv. Tack för att du läste!
 
MVH// N & E, creativeyear.blogg.se