Creative Year

2015-05-20
08:24:00

Recept: Rabarberpaj med kolaöverdrag

 
 
 
Hej igen! Här nedan följer ett recept som ni läsare bara MÅSTE testa! Det är utan tvekan den bästa raberberpajen jag har ätit i mitt liv! Jag lovar er, om ni inte testar den här pajen missar ni definitivt något!
Receptet är taget från den här sidan.
 
Rabarbersäsongen är här!
 
Ingredienser (6 portioner)
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
 
Extra:
Smör (till formen)
 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Blanda havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke
3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap och grädde.
4. Blanda ner samtliga ingredienserna i steg 2.
5. Ansa och skär rabarbern i bitar, ca 4 cm stora.
6. Lägg rabarbern i en smord ugnsäker form och bred sen på smeten.
7. Låt pajen grädda mitt i ugnen i ca 40 - 50 minuter, tills den har blivit gyllengul/gyllenbrun.
 
Serveringstips:
Servera gärna med lite vaniljsås och bär!

 

 

Hoppas ni har en trevlig onsdag så ses vi på imorgon eller i övermorgon!
PS. Ni "spökläsare" (läsare som läser utan att kommentera) får också gärna kommentera! Även om ni bara kommenterar "Palsternacka" eller "Ruccola" så blir vi jätteglada! Vi vill gärna veta vad ni tycker om bloggen!
/N & E

  

Kommentarer:
2015-06-05 @ 22:35:44
#1: Anonym

Vad ska jag kommentera?

2015-06-05 @ 22:36:48
#2: Männnii

Hejsan! Jag gillar er blogg och ni ger många bra tips! Hoppas ni uppdaterar snart igen!! ♥

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: